Els immigrants, escut d'interessos


Davant la indignació creixent per les desigualtats i la crisi, els corrents de pensament de dretes empren els instints i la mentida per convertir la immigració en la causa dels problemes de la gent humil.Si es qüestionàs el sistema perdrien el poder real,  des d’on atrinxeren luxes i privilegis. Des dels mitjans de comunicació que dominen, un cop més, promouen la intoxicació en silenciar els arguments de la veritat alhora que consenten que es propaguin les falsedats. El de sempre, remenar la visceralitat de la diferència. És la més repugnant de les manipulacions perquè eviten aparèixer com a responsables. Poc a poc només queda que els immigrants són la principal causa de l’atur i la pèrdua de benestar. Han salvat un cop més tot el poder que acumulen.

- Un alt directiu d’una empresa de cotxes d’Europa pot arribar a cobrar 6.000 vegades el salari interprofessional. Als EUA, el millor pagat cobra 350.000 vegades el salari interprofessional. Quin sentit té aquesta diferència? Hi pot haver cap paral·lelisme amb la feina i esforç d’un i altre? A Espanya la desigualtat ha arribat a les més altes d’Europa. Quina culpa en tenen d’açò els immigrants?

- Qualcú s’ha demanat la riquesa que la immigració ha aportat a Espanya en els anys de bonança? Prop del 50 % del valor de la seva producció mensual anava a parar a la seguretat social, a l’IRPF a l’IVA i els imposts especials. Han pagat pensions, subsidis, aeroports i hospitals. Molta gent ignora el que solen explicar els danesos (un país exemplar en benestar i prosperitat): un immigrant que arriba ja format en l’esplendor de la seva vida productiva és un perjudici per al país que l’ha criat i un benefici per al país on produirà i pagarà imposts.

-L’avantatge del benestar europeu va tenir com a una de les causes primeres que arran dels booms demogràfics que ens haurien portat a la pobresa, vam immigrar i colonitzar: Amèrica del Nord, del Sud, Austràlia, part d’Àfrica i d’Àsia. I no van ser colonitzacions pacífiques, van anar lligades de l’extermini d’ètnies autòctones i de l’esclavatge de milions de persones. Qui va fer desaparèixer els indis de Nord-amèrica de les seves pròpies terres? El genocidi va ser molt superior a res mai contat. Quants milions d’europeus van marxar als EUA, a l’Argentina, a Mèxic, quants van construir l’aparheid d’Àfrica? Europa no hauria sobreviscut sense els allaus que, quan va ser necessari, van marxar. Molts alaiorencs semblen ignorar els nostres avis a Alger, a Bons Aires, a Cuba.

- EUA, Canada, els països escandinaus, són exemples de prosperitat i sense les greus penalitats de la nostra crisi, idò bé, són països fets amb la immigració. Llavors la causa dels nostres patiments deuen ser unes altres.

- La demografia preveu que l’envelliment de la població espanyola només serà sostenible, només podrem ser atesos de vellets i cobrar jubilacions si la població activa s’engreixa amb la immigració ja que la natalitat espanyola portarà irremeiablement a un descens de 5 milions de persones el 2050.

No us deixeu intoxicar per qui empra la immigració per amagar que és un ignorant en justícia social o simplement apel·la als instints primaris de la gent intencionadament desinformada per protegir les veritables causes de la desigualtat. Els patiments econòmics de la gent humil no són pels immigrants, són pel repartiment injust del poder i del benestar provocat pels interessos de classe.

Fa falta coratge per enfrontar-se al poder real. Dirigir el focus als immigrants està a l’abast de qui no té aquest coratge.

Anselm Barber (Gener, 2015)

Related Posts:

0 Response to "Els immigrants, escut d'interessos"